Inchiriaza telefonic: (004)-0772.227.227 / 0720.886.828
Lun - Vin: 09:00 - 18:00

Termeni si conditii

ACORD - TERMENI SI CONDITII

 

Contractul de inchiriere va fi eliberat de Ascar. Inchirierea se va face in conformitate cu termenii si conditiile ASCAR de pe ambele parti ale contractului de inchiriere si Termenii si conditiile de pe site-ul http://www.ascar.ro/ro/termeni-si-conditii.html Clientul este rugat sa citeasca si sa confirme acceptarea contractului prin semnarea acestuia, pe prima sau a doua pagina. In momentul inchirierii masinii, clientul trebuie sa aiba asupra sa, obligatoriu in original, permisul de conducere si pasaportul sau cartea de identitate, de asemenea sa aiba si copii Xerox dupa permisul de conducere si pasaport.

Tariful include
- asigurare de accident (AS/RCA)- asigurare de furt (TP) cu raspundere in limita excesului(garantiei)
- Toate taxele si taxa de drum(Rovinieta)

Varsta soferului
Varsta minima a soferului este de 21 ani. Soferul trebuie sa aiba un permis de conducere valabil de cel putin un an vechime. O taxa de 10 EUR/inchiriere va fi aplicata pentru fiecare sofer sub varsta de 21 ani.

Rezervari
Rezervarile vor fi confirmate pe clase de masini. Daca nu vom avea o clasa disponibila, va oferim alternativa dintr-o alta clasa, comunicandu-va si noul pret. Va rugam sa specificati adresa exacta unde doriti sa va livram masina, sau ziua sosirii si numarul de zbor, in cazul in care predarea se face in Aeroport.

ASCAR isi rezerva dreptul de a anula orice rezervare fara nicio explicatie in prealabil, notificand clientul prin intermediul adresei de email regasita in rezervare, cu minim 48h inainte de data si ora din rezervare.

Plata in avans
Ascar accepta Mastercard/Eurocard si Visa. Platile numerar sunt permise, de asemenea. Plata prin transfer bancar este permisa numai inainte de inceperea perioadei de inchiriere.

Conditiile Ascar pentru anulari de rezervari platite in avans:
              - cu mai putin de 30 zile inaintea datei rezervarii, anularea va fi gratuita.
              - cu mai putin de 7 zile inaintea datei rezervarii se va taxa cu  1 zi de inchiriere
              - cu mai putin de 48 de ore inaintea datei rezervarii se va retine suma integral platita ca avans.

Tarifele de inchiriere
(Update 12.12.2016 conf. ctr. de inchiriere)
Perioada minima de inchiriere este de 3 zile* (72 ore), prima ora care depaseste cele 24 de ore este gratuita, depasirea primei ore gratuite se va taxa la tariful standard de 1 zi. . Pentru inchirieri de o luna sau mai mult, contactati-ne. 

 
Livrare/Returnare
Ridicarea/Returnarea autoturismului de la biroul ASCAR din Bucuresti (Vasile Lascar 5-7 / Piata Rosetti) este gratuita. Livrarea/Returnarea la Aeroportul Henri Coanda sau la adresa clientului in Bucuresti, se taxeaza cu 10 eur/eveniment.
Livrarea/Returnarea in alt oras se taxeaza cu 0.25 EUR/km din centrul orasului Bucuresti.
Clientul are obligatia de a returna autoturismul inchiriat la data si ora stabilita in contract, in caz contrar se obliga sa achite sumele imputate de catre ASCAR. Exceptie face cazul in care exista un acord in scris furnizat de catre ASCAR, pentru prelungirea inchirierii.

Taxe de drum
In caz de trecere a statiei de taxare Fetesti-Cernavoda, clientul va prezenta catre ASCAR, dovada platii taxei de pod Fetesti-Cernavoda, prin bon fiscal sau confirmare prin SMS. In caz contrar ASCAR va opri din garantie, suma de 130 lei pentru fiecare trecere. Daca clientul trece pe la statia de taxare Fetesti-Cernavoda si nu declara aceasta trecere, amenda ce va veni ulterior la adresa ASCAR, va fi facturata clientului, cu termen de plata de maxim 48 ore, de la facturare.
Clientul se obliga sa achite orice alta taxa de drum, cu exceptia Rovinietei - RO, atat pe teritoriul Romaniei cat si in afara granitelor, pe toata perioada inchirierii autoturismului din proprietatea ASCAR. In caz contrar orice amenda venita ulterior inchirierii, va fi facturata catre Client, cu termen de plata, de maxim 48 ore.

Inchirieri Aeroport: 10 Euro taxa preluare/predare.

Taxa extra program: 10 Euro preluare/predare in afara programului 09:00 - 18:00.

KM inclusi in pret:
Limita standard a kilometrilor inclusa in pret este setata la 200km/zi, in cazul in care nu se mentioneaza o alta limita in contractul de inchiriere sau printr-un act aditional. 

Pentru perioadele care depasesc 20 de zile de inchiriere, limita de km se micsoreaza la 150km/zi sau cel putin 5000km/luna, dar cu acordul in scris a agentului de livrari.


Taxa extra KM: Daca se depaseste limita standard de km inclusa in pret,sau cea mentionata in contract sau in confirmarea rezervarii de pe site, kilometri suplimentari se taxeaza cu 0.15EUR/km.

Disponibilitatea masinii
Toate masinile sunt disponibile in Bucuresti si Aeroportul Otopeni, in celelalte orase, la cerere si contra-cost.
Ascar isi rezerva dreptul de a oferi/livra o alta masina decat cea solicitata initial, fara vreo notificare in prealabil, daca in confirmarea rezervarii sau pe website, se specifica pe langa masina solicitata(Ex: Dacia Logan sau similar) si "sau similar" / "or similar". 

Echipament special
Scaunele de copil, lanturile de zapada si suportii metalici (pentru biciclete, schiuri…) sunt taxate per inchiriere si se stabilesc odata cu rezervarea.
Cutia de bagaje este taxata cu 50 EUR/inchiriere.

Responsabilitatea
In caz de accident, furt total sau partial ori distrugere a masinii, clientul are urmatoarele responsabilitati :
- daca s-a optat pentru asigurarea standard (AS - in schimbul unei garantii), clientul este responsabil in totalitate pana la suma platita ca depozit/garantie;
- daca s-a optat pentru asigurarea totala (AT), responsabilitatea clientului este zero. 

Clientul este responsabil si trebuie sa plateasca toate daunele daca soferul se afla sub influenta alcoolului sau drogurilor, precum si in cazul in care nu exista documentele necesare de la politie.

In cazul in care clientul returneaza masina cu daune sau componente/accesorii lipsa sau deteriorate incat se impune schimbarea lor, se aplica urmatoarele taxe, "conf. listei de costuri daune":
- numere de inmatriculare - 100 euro
- cheie masina - 100 euro
- covorase interioare - 40 euro
- antena masina - 30 euro
- scrumiera - 10 euro
- acte masina - 100 euro
- capace roti - 100 euro(se plateste tot setul de 4 capace)
- roata rezerva - 200 euro
- trusa medicala - 50 euro
- extinctor - 50 euro
- kit schimbare roata rezerva - 100 euro
- scaun copil - 150 euro
- GPS - 150 euro
- huse bancheta si scaune - 200 euro
- aplica portbagaj - 150 euro
- oglinda retrovizoare - 50 euro
- oglinda exterioara - 150euro/bucata
- bara fata - 200 euro(zgariata sau lovita)
- bara spate - 200 euro(zgariata sau lovita)
- orice element de caroserie - 200euro(zgariat sau lovit)
- lanturi masina - 50 euro
- cutie bagaje - 200 euro
- casetofon/radio CD - 200 euro

**In caz de accident, vandalism, daune necunoscute, lipsa dosar dauna, din vina sau nu a clientului, pe perioada contractului de inchiriere, se opreste garantia/depozitul in totalitate, daca clientul nu a optat pentru AT- Asigurare Totala, dar nelimitandu-ne la garantie. La cererea clientului, ASCAR poate pune la dispozitie, devizul de reparatie, pentru a demonstra ca valoarea reparatiei este mai mare sau egala cu suma retinuta - Garantia/Depozitul.
***In cazurile in care in urma unui accident rutier, unui act de vandalism sau a unei daune necunoscute, autoturismul inchiriat de catre client, va fi imobilizat in service pentru reparatii, se vor adauga ca si cost de reparatie, zilele in care autoturismul nu poate fi folosit din acest motiv, la tariful standard de inchiriere.

****In cazul unei daune sau eveniment rutier, clientul are obligatia sa furnizeze catre ASCAR toate documentele necesare deschiderii dosarului de dauna si sa anunte evenimentul in maxim 1 ora de la aflarea acestuia. In caz contrar, clientul este direct raspunzator de toate daunele/sumele solicitate de catre ASCAR, in baza garantiei, dar nelimitandu-se la aceasta daca valoarea daunei depaseste valoarea garantiei.


Combustibil / Combustibil preplatit
Combustibilul nu este inclus în pret si se afla în sarcina clientului. Masina se va returna cu acelasi nivel de carburant ca la livrare. La returnarea masinii, pentru combustibilul lipsa, indicat la bord, se calculeaza penalizari de 2 €/litru .De asemenea, Ascar ofera posibilitatea clientilor sai de a cumpara in avans contravaloarea intregului rezervor de benzina la un prêt rezonabil, cu 1.5 €/litru, acest serviciu eliberand clientul de responsabilitatea reumplerii rezervorului de benzina inaintea returnarii masinii inchiriate.

Accidente
In nefericitul caz al unui accident, este important sa fie anuntata firma de inchirieri ASCAR la numarul de telefon: +40720886828 si ulterior cea mai apropiata sectie de Politie si sa fie obtinute Procesul Verbal/ Anexa 2 si Autorizatia de reparatie.

Conform contractului de inchiriere, in caz de accident, clientului i se va oferi masina in schimb, in functie de disponibilitate. Ascar nu garanteaza ca se va oferi in schimb, o masina din aceasi clasa.

Suma pentru perioada de inchiriere nu va fi returnata.

Trecerea frontierelor
Este permisa trecerea frontierelor cu autovehiculele doar cu acordul proprietarului - Ascar, prin punerea la dispozitie a unui dosar care contine:
- imputernicire pe numele soferului
- actele masinii in original
- RCA in original
- extinderea Casco in afara tarii
- cardul de Asistenta Rutiera pentru extern
*Taxa pentru iesirea din tara variaza intre 50eur/iesire si 150eur/iesire, in functie de tara/tarile in care se iese, de masina, de kilometri efectuati si de perioada iesirii din tara.
**Daca iesirea din tara se face fara acordul proprietarului in scris, clientul suporta in mod direct despagubirile solicitate de catre proprietar (ASCAR).

 Garaj
Garajul Ascar din Bucuresti: +40720886828

Asistenta Non-stop

Definitii:
-"PROPRIETAR" / "ASCAR" -  
Societatea Comerciala SC ASCAR AUTOMOTIVE SRL, sub raspunderea careia se pun in aplicare Contractul de inchiriere si Termenii si conditiile prezente in aces ACORD

- "ASIGURARE STANDARD"- Atunci cand clientul opteaza pentru plata unei garantii/depozit pentru limitarea raspunderii in caz de accident, vandalism, daune in parcare si orice alt tip de incident rutier,din vina lui sau nu.
- "*Perioada minima de inchiriere" - reprezinta numarul minim de zile pentru care clientul va plati masina inchiriata. In cazul clientilor care au mai inchiriat, cel putin o data de la ASCAR, pot obtine si o perioada minima de inchiriere de 1 zi.
- "Preturi ASCAR" - preturile sunt afisate in euro, dar se vor incasa in LEI, conf. legii in vigoare, la cursul BNR din ziua platii. Preturile includ toate taxele.
- "conf. listei de costuri daune" - pe langa lista de costuri de mai sus, in caz de returnarea unui autoturism cu daune, ASCAR poate pune la dispozitia clientului, o lista de costuri conforma cu daunele autoturismului returnat in baza devizului de reparatie, intocmit de un service autorizat sau firma de asigurari la care este asigurat autoturismul.

Prelucrarea datelor cu caracter personal
Ascar Automotive Srl solicita clientilor copii de pe documentele (permis de conducere + buletin/pasaport) in vederea folosirii lor conform termenilor si conditiilor impuse de compania/companiile de asigurari in relatia cu Ascar Automotive Srl, pentru deschiderea unor dosare de dauna/furt sau alte cazuri. 

De asemenea, copiile de pe documentele solicitatea, au scop justificativ, in fata Politiei Romane, cu privire la inchirierea, folosirea, cazurilor de accidente rutiere, furturi auto si orice speta penala in legatura cu autoturismele ce sunt mentionate in contractul de inchiriere.

Prin acceptul termenilor si conditiilor Ascar, de pe prezentul site, clientul isi da acordul/consimtamantul expres pentru colectarea copiilor de pe documentele solicitate si a altor date cu caracter personal, pe o perioada de stocare de intre 1 - 5 ani, atat in format fizic cat si electronic.

Pentru orice detalii cu privire la Prelucrare Datelor cu Caracter Personal, vizitati pagina https://www.ascar.ro/ro/acord-de-confidentialitate.html pentru lamuriri.


Dispozitii finale
- Clientul este pus pe drept in intarziere pentru toate obligatiile asumate in Contract si nerespectate ca atare la termene.
- Orice litigiu care decurge din sau in legatura cu acest Acord - Termeni si conditii, va fi solutionat mai intai pe cale amiabila si doar in caz de esec, partile se vor adresa instantelor competente din Bucuresti.
- Pentru orice disputa, prezentul Acord - Termeni si conditii, constituie o dovada.
- Orice rezervare efectuata de catre Client, prin intermediul acestei platforme web, se va supune termenilor si conditiilor din prezentul Acord (Ultima actualizare: 26.05.2017)
 

According with car rental contract, in case of accident, the client will receive instead another car but depending about availability. Ascar does not assume the responsibility for a car from same class/category.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide