
Locuri de vizitat in Bucuresti
Capitala vibranta si haotica a Romaniei este o atractie de prima clasa pentru vizitatorii care doresc sa experimenteze ceva diferit si autentic. In cazul in care planuiesti sa vizitezi Bucurestiul pentru prima data, iti recomandam sa inchiriezi o masina de la Ascar, pentru a te putea deplasa mai usor catre toate locatiile de mai jos:
Viziteaza Palatul Parlamentului
O mare atractie din Bucuresti, Palatul Parlamentului, cunoscut si sub numele de Casa Poporului, este, fara indoiala, cel mai faimos punct de reper al perioadei comuniste din Romania. Una dintre cele mai impresionante si controversate constructii din lume, Casa Poporului este un simbol de neuitat al unui regim care a rescris istoria tarii. Cea de-a doua cea mai mare cladire de pe planeta dupa Pentagon, Palatul Parlamentului se intinde pe 370.000 de metri patrati si are 84 de metri inaltime. Parte a viziunii lui Ceausescu de a-si crea propria versiune a capitalei, constructia este cu adevarat monumentala. Mai mult de 1.000 de camere, unele cu decoratiuni realizate manual din cele mai fine si mai scumpe materiale, inclusiv metale rare si peste 700 de candelabre de cristal, nu mai vorbim de adapostul nuclear si de tunelurile de evacuare din subteran. Vizitarea acestei atractii este primul lucru pe care trebuie sa-l faci cand ajungi in Bucuresti.
Fa o plimbare pe bulevardul Victoriei
Are o lungime de 2,7 kilometri de la Piata Natiunilor Unite pana la Piata Victoriei, iar o plimbare pe bulevardul Victoriei este nu numai cea mai buna modalitate de a vedea principalele atractii istorice si culturale ale capitalei, ci si un punct excelent de pornire pentru a explora Bucurestiul. Bulevardul se intersecteaza cu strazi mici, case si monumente vechi. Atractiile majore ale bulevardului includ Muzeul National de Istorie, Palatul CEC, Palatul Militar, Piata Revolutiei, Muzeul National de Arta, Ateneul, Muzeul Colectiilor de Arta si Palatul Cantacuzino care gazduieste Muzeul George Enescu.
Exploreaza centrul vechi
Centrul vechi se va incadra, probabil, in prima parte a vizitei tale la Bucuresti. Pastrand unele dintre cele mai vechi monumente din capitala, dar si strazi pline de viata, cu numeroase restaurante si baruri, aceasta mica parte a Bucurestiului este una dintre cele mai vibrante zone, si trebuie neaparat vizitata. Principalele atractii includ Hanul lui Manuc din secolul al XIX-lea, cea mai veche biserica din oras si cea mai veche resedinta a printilor medievali, Manastirea Stavropoleos din secolul al XVIII-lea, foste edificii bancare si strazi comerciale vechi. In timpul verii, strazile inguste sunt aproape complet ocupate de terase in aer liber. Daca preferi o experienta mai putin aglomerata, incepe turul in prima parte a zilei si revino seara pentru o cina tipic romaneasca.
Viziteaza Muzeul Satului
Muzeul Satului afiseaza o colectie complexa de peste 53.000 de obiecte traditionale in aer liber si spatiile sale interioare. Expozitia permanenta cuprinde peste 300 de monumente, inclusiv biserici de lemn vechi de sute de ani, case traditionale si instalatii, toate aduse la muzeu din diferite colturi ale tarii. Situat in cel mai mare parc din Bucuresti, Herastrau, aceasta este una dintre cele mai importante atractii culturale ale capitalei si unul dintre cele mai importante muzee in aer liber din Romania. Un tur al muzeului reprezinta o oportunitate unica de a cunoaste o parte fundamentala a patrimoniului cultural al Romaniei, fara a iesi din Bucuresti.
Viziteaza Cimitirul Bellu
Acest cimitir este cu adevarat una dintre cele mai autentice atractii culturale din Bucuresti, o galerie unica in aer liber a sculpturilor funerare impresionante si a mormintelor create de artisti celebri din secolele trecute, aproape 200 dintre acestea fiind cotate drept monumente istorice. Retine ca poti face fotografii numai cu permisiunea scrisa din partea administratiei cimitirului.
Viziteaza biserici vechi de secole
Bucurestiul are numeroase biserici vechi, unele dintre ele avand importanta istorica majora. Datand din diferite secole si construite in diferite stiluri arhitecturale, aceste biserici au picturi interioare uimitoare si o istorie bogata, care le recomanda ca atractii culturale cheie. Iti recomandam sa nu ratezi bisericile Stavropoleos, Coltea, Zlatari, Bucur, Radu Voda, Sfantu Gheorghe, Sfantu Spiridon Nou, Mihai Voda, Antim si Patriarhia. Bisericile sunt deschise zilnic si fotografiile sunt permise atat timp cat nu deranjezi activitatile religioase. Duminicile sunt foarte aglomerate. Daca esti interesat de arhitectura si picturile interioare, este mai bine sa alegi o alta zi pentru o vizita.
Fa o plimbare prin parcurile locale
Bucurestiul nu este cea mai ecologica capitala din Europa, dar parcurile sale sunt o adevarata oaza in jungla urbana, cele centrale avand chiar si importanta istorica. Parcul Carol a fost inaugurat in 1906 de regele Carol I, Herastrau in timpul regelui Carol al II-lea, in timp ce Cismigiu este cel mai vechi parc din capitala. Vei vedea cel putin unul dintre aceste parcuri, daca explorezi partea centrala a Bucurestiului pe jos. Situat foarte aproape de Parcul Carol, Tineretului este un parc foarte popular pentru localnici. Are trasee de ciclism, terenuri sportive si multe locuri de joaca pentru copii.
Alege un tur cu ghid
Daca este prima ta vizita la Bucuresti si doresti sa ai o experienta fara griji, incearca un tur cu ghid. Poti gasi usor excursii complete, istorice si culturale specializate. In plus, poti gasi tur personalizat pentru a avea cea mai buna experienta posibila.