Inchiriaza telefonic: (004)-0772.227.227
Lun - Vin: 09:00 - 18:00
Cea mai sigura modalitate de a tine volanul atunci cand conduci

Cea mai sigura modalitate de a tine volanul atunci cand conduci

  • ASCAR Admin
  • 9 Jul 2019

Majoritatea soferilor conduc in continuare asa cum au invatat de la instructorul auto. Din pacate, acest lucru este un mod gresit. De foarte mult timp, cea mai comuna lectie data soferilor noi, a fost ca mainile trebuie sa fie plasate in pozitia orelor 10 si 2 pe volan, daca iti imaginezi ca volanul ar fi un ceas. Daca mai utilizezi aceasta metoda, atunci te expui la anumite riscuri pe care instructorul tau auto nu le-a avut in vedere. De fapt, condusul cu mainile pe volan la orele "zece si doua

Ceasul corect

In timp ce majoritatea organizatiilor de conducere recomanda pozitiile mainilor la orele 9 si 3 acum, altii au sugerat ca pozitiile 8 si 4 sunt mai sigure. Plasarea mainilor la orele 8 si 4 reduce riscul accidentelor mai grave legate de airbag in caz de coliziune, dar s-a sugerat ca acest lucru ofera, de fapt, un control putin mai mic asupra vehiculului. Alege optiunile 9 si 3 si manevrabilitatea vehiculului tau va fi mult mai buna. Distanta este vitala. Cu cat sunt mai departate mainile atunci cand tii volanul, cu atat vei fi mai precis si vei avea mai mult control asupra vehiculului. De aceea, orele 3 si 9 reprezinta pozitia ideala a mainilor pentru orice tip de volan.

Obiceiuri periculoase

Conducatorii auto pot deprinde foarte repede obiceiuri de conducere necorespunzatoare, si odata ce incepi sa conduci intr-un anumit mod, poate fi foarte dificil sa scapi de aceste obiceiuri. Exista foarte multi soferi care conduc cu o singura mana pe volan. Indiferent daca utilizezi cealalta mana pentru a verifica telefonul sau pentru a schimba posturile de radio, condusul cu o singura mana este una dintre cele mai periculoase cai de a conduce. Pierzi controlul asupra vehiculului din momentul in care nu ai doua maini pe volan, si poate fi nevoie doar de o secunda pentru ca un accident sa se intample. In timp ce multe masini sunt acum automate, cei care detin masini manuale prefera sa conduca cu o mana pe schimbatorul de viteze. Ei considera ca acest lucru ii face mai siguri si mai receptivi, dar adevarul este ca trebuie sa ai ambele maini pe volan in orice moment, si sa iei mana de pe volan doar in momentul in care trebuie sa schimbi treapta de viteza.

Tinerea volanului din interior

S-ar putea sa nu fie o modalitate de condus la fel de comuna ca cea cu o singura mana pe volan, dar un numar surprinzator de soferi inca tin volanul din interior. Unii chiar fac acest lucru folosind doar un deget! Este usor de inteles de ce se poate dezvolta acest obicei. Este un mod remarcabil de lenes de condus, si este surprinzator de confortabil. Bineinteles, conducerea in acest mod este foarte periculoasa si nu iti ofera nici un control asupra vehiculului, in special in situatii de urgenta. Daca esti un astfel de sofer, trebuie sa scapi imediat de acest obicei periculos, deoarece rezultatele vor fi in mod inevitabil dezastruoase.

Condusul cu mainile la "ora 12"

Aceasta este o problema foarte frecventa, dar condusul cu ambele maini in partea de sus a volanului nu este mai sigur decat condusul cu o mana. Asta pentru ca daca trebuie sa reactionezi repede, atunci vei reactiona exagerat, deoarece ambele maini vor face acelasi lucru. Pierzi o cantitate mare de precizie prin condusul cu ambele maini in acelasi loc, in principal pentru ca pierzi o parte din rezistenta ta interna. In plus, in cazul unui accident, la declansarea airbag-urilor, mainile tale vor fi fortate sa-ti vina direct in fata cu o viteza mare. Acest lucru va provoca in mod inevitabil vatamari grave, care pot fi usor evitate prin mentinerea mainilor la distanta corecta. Nu trebuie sa presuspui ca lectiile de condus te-au ajutat sa inveti cea mai buna modalitate de a tine volanul. Tehnologia a schimbat modul in care sunt proiectate autoturismele si, indiferent cat timp ai condus in acelasi mod, masina va raspunde mai bine si vei conduce mai sigur daca scapi de anumite obiceiuri proaste. S-ar putea sa trebuiasca sa inveti din nou cum sa tii mainile pe volan, dar acest lucru te va ajuta sa conduci in siguranta.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide