Inchiriaza telefonic: (004)-0772.227.227
Lun - Vin: 09:00 - 18:00
Ce trebuie sa stii cand inchiriezi o masina ?

Ce trebuie sa stii cand inchiriezi o masina ?

  • Echipa ASCAR
  • 27 Nov 2014

Probabil ca toti am inchiriat o masina sau avem cel putin un prieten care a inchiriat o masina, fie in Bucuresti, in Aeroportul Otopeni sau Romania.

Parerile sunt impartite. Ba ca firmele de rent a car isi merita tratamentul unora fata de masinile inchiriate, ba ca in Romania firmele de rent a car dau teapa clientilor.

In calitate de client rent a car, pentru a evita pe cat posibil pierderea garantiei  sau neplaceri cu autoturismul inchiriat, este bine sa ne informam, despre piata de rent a car din Romania, inainte de a inchiria masina.

De retinut 5 sfaturi la inchirierea unei masini:

1. Daca ai gasit o oferta buna pentru inchirierea unei masini? Nu te grabi sa faci rezervarea sau sa achiti vreun avans, nu intotdeauna ce e ieftin e si bun. Acorda-ti 10 minute pentru un research cu privirea la firma care ofera masina. Este foarte simplu sa cauti pe Google, numele firmei de rent a car, alaturi de cuvintele "teapa", "pareri" sau "recomandari", si sa te utiti printre rezultatele oferite de motorul de cautare respectiv. Iti vei putea face o prima idee care va influenta mai departe alegerea firmei de rent a car.

2. Nu plati un avans online, inainte de a semna contractul, decat daca este o firma de la care ai mai inchiriat, si ai incredere in compania respectiva. In mod normal, plata perioadei de inchiriere + garantia, se platesc la semnarea contractului si predarea masinii de catre firma de rent a car. Exista riscul ca atunci cand faci un avans online, solicitat de firma de rent a car, sa pierzi acea suma.

3. Daca ai facut o rezervare online, poti lua in serios acea rezervare abia in momentul in care esti contactat de un reprezentant al companiei respective si intretineti un schimb de informatii cu privire la rezervare. Altfel, risti sa ajungi in aeroport sau locul stabilit si sa nu te astepte nimeni. Vezi daca au pe site un numar de telefon la care si raspund, vezi daca au o adresa valabila.

4. In orice moment poti renunta la inchirere, daca ti se pare ca ceva este in neregula cu masina pe care ti-a adus-o agentul rent a car. Este mai bine sa previi decat sa vindeci. Asadar, este bine sa mai ai cu tine 2 contacte de la alte firme de rent a car. In caz ca masina inchiriata nu corespunde cu asteptarile dvs, nu faceti compromisuri bazate pe promisiunea agentului ca va va schimba masina in cazul unei defectiuni. 

5. Inchiriati o masina doar cu un contract valabil, semnat si de catre firma de inchirieri auto si cereti agentului toate informatiile necesare in legatura cu un eveniment in trafic. Cum trebuie sa procedati? Ce acte trebuie sa le prezentati pentru a nu fi trasi la raspundere? Nu vreti sa vi se opreasca garantia pentru ca nu ati stiut ce acte sa aduceti de la politie. :)

In speranta ca v-a fost util acest articol, voi mai reveni si cu alte sfaturi din domeniul rent a car din Romania, in fiecare saptamana.


Toate cele bune,
Tudor

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide